Josif Pančić – Sillymil_baneri_1920x380

Zašto je jetra toliko važna?

Često opisana kao „centralna laboratorija organizma” s obzirom na brojne metaboličke procese koji se u njoj odvijaju, jetra je ujedno i najveća žlezda ljudskog organizma koja stvara i izlučuje žuč (neophodnu u procesu varenja masti). U jetri se odvijaju procesi metabolizma ugljenih hidrata, belančevina i masti, skladište se rezerve energetskih materija, vitamina i minerala, sintetišu faktori zgrušavanja krvi i odvijaju zaštitni procesi neutralizacije toksičnih supstanci koje dospevaju u organizam putem organa za varenje ili respiratornog sistema.

Biljni proizvod za normalnu funkciju jetre Silymill® kapsule sa ekstraktima ploda badelja i herbe hajdučke trave pomažu u zaštiti, detoksikaciji i regeneraciji ćelija jetre, olakšavaju mršavljenje i prirodna su pomoć protiv starenja.

„Čudesni“ glutation

Silimarin, aktivna komponenta iz badelja ima snažna antioksidativna svojstva i smatra se da pomaže u zaštiti jetre od oštećenja uzrokovanih toksinima. Silimarin povećava koncentraciju glutationa u jetri. Glutation je najvažniji antioksidans za zaštitu jetre. Prirodno je prisutan u organizmu, ali njegov nivo opada ako smo svakodnevno izloženi toksinima, stresu, lošoj ishrani. Prirodna proizvodnja glutationa u organizmu opada sa godinama.

Uloga glutationa: vezivanje teških metala, toksina i drugih štetnih supstanci kako bi se izbacile iz organizma, pruža podršku imunom sistemu, povećava snagu i sportske performanse povećavajući proizvodnju azotnog oksida, usporava starenje ćelija…

Silymill kapsule – indikacije:

✔ Detoksikacija i regeneracija ćelija jetre

✔ Otežano varenje

✔ Olakšavanje mršavljenja

✔ Masna jetra

✔ Hronične inflamatorne bolesti jetre

✔ Oštećenja jetre (usled alkohola, lekova, profesionalnih trovanja…)

Način upotrebe Silymill® kapsula: 2-3 puta dnevno po 1 kapsula.

Pronađi BETTY
Club apoteku

i uživaj u svim pogodnostima programa lojalnosti