ŠEŠIR ZA DOBRO RASPOLOŽENJE

Jedinstven i lep

 

Detalji su ono što izdvaja vaš modni stil i čine ga vizuelno upečatljivim.

 

autor: Svetlana Sušić

 

Letnji meseci su neraskidivo povezani sa uživanjem, opuštanjem i dobrim provodom. To je, takođe, i period godine kada se trudimo da sve svoje slobodno vreme provedemo na otvorenom, izloženi svim blagodetima sunca. Međutim, stručnjaci nas iz godine u godinu upozoravaju da je sunčanje zdravo isključivo ako primenjujemo zaštitne mere. Uz preparate koje možete nabaviti u apoteci, uz konsultaciju sa svojim farmaceutom oko izbora onog koji najviše odgovaraju vašem tipu kože, preporučuje se i nošenje šešira sa širokim obodom. Tu na scenu stupa vaša kreativnost pomoću koje ćete od običnog šešira napraviti nešto što niko drugi nema u svom garderoberu.

 

Pretvaranje šešira u unikat

Za početak vam je potreban šešir, idealno je ako već imate neki koji niste koristili duže vremena zato što vam je dosadio. Ovo je šansa da mu pružite novi život. Pored šešira, potrebni su vam: ukrasna traka, pištolj za lepljenje, makaze i par veštih ruku (ako imate nekoga da vam pomogne, ceo posao će ići daleko brže).

 

Iscrtavanje slova

Da bi sve lepo ispalo, neophodno je na početku običnom olovkom iscrtati slova ili šare kojima želite da ukrasite šešir. Flomasteri ostavljaju jači i vidljiviji trag, ali naša preporuka je da ne radite njima, zato što ne dopuštaju greške. Kod obične olovke uvek možete gumicom da rešite sve što vam se ne dopadne.

 

Lepljenje ukrasne trake

Nanosite pomalo lepka i traku lepite deo po deo po ranije iscrtanim slovima. Po potrebi isecite traku na manje delove, to olakšava rad. Ukoliko nanesete isuviše lepka, nećete stići da zalepite traku pre nego što se lepak stegne. Takođe, postoji i velika verovatnoća da višak lepka razmažete po rukama i šeširu. Dakle, u ovoj fazi strpljenje je ključna reč.

 

Šta kada sve završite?

Mi smo se opredelili za svedeniju varijantu ukrašavanja, ali ako ste ljubitelj ekstravagantnijih rešenja, ništa vas ne sprečava da svoj šešir ukrasite perjem, šljokicama i raznobojnim trakama. Kada sve završite, obavezno nanesite sredstvo za zaštitu od sunca, stavite šešir na glavu i uputite se u laganu letnju šetnju. Ne zaboravite da sa sobom ponesete flašicu vode i dobro raspoloženje. Uživajte u čarima leta, vaš novi šešir je kao stvoren za to.