Praktično i originalno

 

Topli letnji dani donose dodatne probleme svima sa dugom kosom, ali to svakako nije razlog da je se odreknemo.

 

autor: Svetlana Sušić

 

Najjednostavniji način za rešavanje problema sa kojim se suočavaju žene duge kose tokom letnjih meseci sastoji se u vezivanju kose u rep. Međutim, na duže staze ovo rešenje može da izazove određene neželjene posledice, poput opadanja kose i pojave glavobolje i ukočenosti vrata. Na sreću, postoji i drugo jednostavno rešenje – upotreba raifa. Ovaj maleni i lagani izum nam pomaže u uklanjanju nestašnih čuperaka sa lica i čela i olakšava podnošenje letnjih vrućina.

Ukoliko želite da vam ovo leto bude obeleženo veselim i cvetnim motivima, predlažemo vam da samostalno izradite unikatni cvetni raif.

 

Šta nam je sve potrebno?

Uz malo dobre volje, nesputanu kreativnost i vešte ruke, neophodno je i da imate pištolj za lepljenje. Raif verovatno već imate, mada nije problem nabaviti novi u boji koja vam odgovara. Potrebne su vam i makaze i raznobojni veštački cvetići. Možete da koristite i prirodno cveće, ali tako napravljen ukras ima kratak vek trajanja koji se dodatno skraćuje pod uticajem vrućine.

 

Kako napraviti cvetni raif

Drške sa cvetića nam ovde nisu potrebne, tako da ih je potrebno odstraniti pomoću oštrih makaza. Na tako pripremljen cvetić nanesite kapljicu lepka sa zadnje strane. Zalepite cvetić na raif sa gornje strane. Vodite računa da lepak ne uprlja latice cvetova. Preporučujemo vam da sa lepljenjem krenete od sredine raifa prema krajevima, tako ćete izbeći situaciju u kojoj cvetovi nisu ravnomerno raspoređeni duž raifa. U ovoj fazi izrade je strpljenje najvažnija reč. Kada se malo izveštite, sve će ići daleko brže.

 

Dodatni saveti

Jedna od prednosti upotrebe pištolja za lepljenje jeste što se stvrdnuti lepak relativno lako uklanja. To u prevodu znači da isti raif može da posluži kao nosač za različite cvetne aranžmane. Kada vam dosadi jedna kombinacija cvetića, jednostavno je zamenite drugom. Ovako napravljeni ukrasi su sve popularniji i kao obavezni detalj na devojačkim večerima i venčanjima. Još jedan savet koji imamo za vas odnosi se na obaveznu upotrebu zaštitnih preparata koji će vašu kožu sačuvati od štetnog dejstva sunca. Pijte dovoljno tečnosti i uživajte u kreativnim letnjim danima.