Rešenje za hladne zimske dane

 

Hladni januarski dani donose blagu euforiju novih početaka i toplu novogodišnju atmosferu, ali istovremeno doprinose isušivanju, perutanju i pojavi crvenila na Vašoj koži. Pravilna nega kože svih uzrasta podrazumeva svakodnevno čišćenje i hidrataciju.

 

Autor: Mr ph Nina Stanković

 

Neadekvatno uklanjanje nečistoća i šminke sa lica narušava izgled kože i uzrokuje pojavu nepravilnosti. Čišćenje lica je osnovni korak kojim se koža priprema za nanošenje preparata za negu kože. Prilikom umivanja bi trebalo voditi računa o upotrebi mlake vode i blagih sredstava za čišćenje kako toplota i jači surfaktanti ne bi istanjili i oštetili zaštitni hidrolipidni film na površini kože. Optimalna hidratacija je neophodna za održavanje dobrog stanja kože, a hladnoća i vetar naročito doprinose isušivanju, pucanju i perutanju kože lica i tela.

Iz LIVSANE kozmetičke linije izdvajamo pet preparata za svakodnevnu negu i zaštitu kože tokom zimskog perioda.

 

MLEKO ZA ČIŠĆENJE LICA namenjeno je za svakodnevno skidanje šminke i drugih nečistoća sa kože lica, vrata i dekoltea svih tipova kože, uključujući i osetljivu. Nanosi se tupferom i lako razmazuje, bez potrebe za ispiranjem, pružajući koži osećaj vlažnosti i svežine.

 

HIDRATANTNA KREMA ZA LICE namenjena je za celodnevnu hidrataciju i negu kako suve, tako i masne kože. Intenzivno vlaži i održava prirodnu pH vrednost kože čineći je mekom i glatkom. Lako se razmazuje i brzo upija ne ostavljajući mastan film na Vašem licu. Lagane je teksture te pruža koži osećaj svežine i dobru osnovu za nanošenje šminke.

 

ANTIRID KREM namenjen je nezi osetljivih predela kože oko očiju i usana. Doprinosi usporavanju nastanka bora i ublažavanju postojećih bora u ovim regijama, čija je pojava uzrokovana prirodnim procesima i negativnim uticajima spoljašnje sredine. Održava prirodni pH, hrani i vraća elastičnost osetljivim predelima kože lica. Lako razmaziv, nanosi se u tankom sloju i ostavlja prijatan, mastan film, naročito pogodan za noćnu negu kože.

 

UREA KREM 5% i UREA KREM 10% su kremovi bez mirisa namenjeni za svakodnevnu intenzivnu negu i tretman suve, izrazito suve i ispucale kože sklone perutanju. Urea je prirodni sastojak kože koji poseduje svojstvo vezivanja vode i hidratacije površinskih slojeva kože. UREA KREM 10% sadrži veću koncentraciju uree i preporučuje se za omekšavanje zadebljale kože laktova i peta.