kozirog

Ovan

Decembar će za vas biti u znaku poboljšanja finansijske situacije, bilo da je to adekvatna nagrada za sveukupan trud i zalaganje ili prelazak na drugo, bolje plaćeno radno mesto. Pokušavate da rešite svoje unutrašnje dileme i sumnje, pa osećate emotivnu nesigurnost. Ukoliko zaigrate na kartu iskrenosti, sve će biti jasno. Nemojte ignorisati zdravstvene probleme, posetite lekara.

telec

Bik

Nalazite se u mogućnosti da napredujete u karijeri, ali oklevate da se izborite za mesto koje ste zaslužili. Poradite na samopouzdanju. Emotivne dileme je moguće razrešiti, ali uz dodatno strpljenje i vreme. Najjednostavnije je da uzvratite osećanja. Kako uživate u zimskim gurmanlucima, nastojite da tokom decembra i narednih meseci budete fizički aktivni da ne biste ugrozili zdravlje.

bliznaci

Blizanci

Ako se previše opustite i prepustite da stvari same idu svojim tokom, možete biti potisnuti u drugi plan. Svaki vid ličnog usavršavanja predstavlja bitan napredak. Zbog brojnih obaveza svesno propuštate važne događaje u emotivnom životu. Ambicije, žurba i stres utiču na ritam spavanja, a zbog nedostatka sna ste bezvoljni i bez energije. Dobro bi vam došlo nekoliko dana odmora van grada.

rak

Rak

Poslednji meseci u kalendaru za vas su najlepši deo godine, već osećate prazničnu čaroliju i prenosite je na druge. Poslovne prilike išle su vam na ruku tako da ste zadovoljni rezultatima koje ste postigli. Kruna zalaganja biće unapređenje. Pomalo ste nostalgični, čeznete za ljudima i mestima koji su obeležili najlepši deo vašeg života. Gledajte ispred sebe, vaše vreme tek dolazi. Vi znate najbolji lek za jačanje imuniteta – osmeh i optimizam.

lyv

Lav

Ukoliko imate dovoljno mudrosti i strpljenja, jasnije ćete definisati planove i povlačiti poteze promišljeno. Važno je da pravilno usmeravate svoju stvaralačku energiju. Kod vas nema emotivnih dilema. Kad volite, dajete se svim srcem, kad prestane, odlazite bez kajanja. Kraj godine označava i kraj priče koja vas opterećuje. Prijaće vam jača fizička aktivnost – boks, plivanje ili skijanje, da rasteretite misli i telo.

deva

Devica

Kada pogledate iza sebe, bila je ovo dobra godina. Poslovne prilike su se nizale jedna za drugom, izabrali ste one koje su vam najviše odgovarale. Uspeh je doneo i materijalnu satisfakciju. Tu je i emotivna podrška, možda ne baš onakva kakvoj težite, ali za sada niste spremni da krenete dalje. Odgovorni ste kada je zdravlje u pitanju, tako da godinu završavate u odličnoj formi – mentalnoj i fizičkoj.

vezni

Vaga

Smišljeno odlažete suočavanje sa dilemama na poslu, čekajući pravi trenutak. Ovoga puta bićete u pravu i uspeh neće izostati. Međutim, na emotivnom planu stvari su totalno drugačije. Nemojte nametati svoje želje, ostaviti partneru slobodu, razgovarajte iskreno o problemima koji se gomilaju dok ne bude kasno. Ishrana tokom zime ne sme biti jednolična, „obojite“ je sezonskim voćem i povrćem.

skorpion

Škorpija

Samopouzdanje kojim plenite donosi sjajnu priliku za unapređenje karijere. Pratiće vas sreća, ali pokažite da imate dobru volju i pravi smisao za kreiranje dugoročnijeg uspeha. Emotivni ste i osetljivi, pa na bezbroj načina tumačite postupke i reči osobe do koje vam je stalo, što vas dovodi od sreće do očaja i obrnuto. Skupite hrabrosti i recite šta vas izjeda. Nemojte se lečiti po sopstvenom nahođenju, bez saveta lekara.

strelec

Strelac

Brzo menjate odluke, na život gleda široko, vedro i sa optimizmom, uvereni da možete premostiti svaku prepreku ili poslovni problem. Obično to tako i bude, ali ako su vam ambicije veće od mogućnosti, možete se i pokajati. Postaje vam jasno da vaša veza više nema budućnost i da partner radije provodi vreme bez vas nego sa vama. Možda nova godina donese i novu ljubav. Problemi sa anemijom.

oven

Jarac

Veštine u rukovođenju, organizaciji i planiranju poslova osnova su za dostizanje visokih ciljeva kojima „jarčevi“ teže. Ako se tome pridodaju promišljene odluke, dobar tajming i korisna poznanstva, uspeh neće izostati. Ostaje još da se izborite za pravu ljubav. Nije sramota pokazati emocije i pa i slabosti onima koje volite. Hladne ruke i stopala ne ukazuju samo na početak zime, već i na lošu cirkulaciju.

vodolej

Vodolija

Borba sa vetrenjačama ne prestaje, stalno bi da nešto dokazujete sebi i drugima, da izvojevate pobede tamo gde to drugima nije pošlo za rukom. Ukoliko malo utišate ego, čućete šta drugi govore. Kada je ljubav u pitanju, rešili ste da ne sedite više na dve stolice. Da je ono staro valjalo još bi trajalo, svesni ste već dugo, ali vas je strah novih početaka. Opterećeni ste i napeti, pa je to uzrok vaše nesanice i mrzovolje.

ribi

Ribe

Budite uporni i dosledni u svojim namerama, razmišljajte logično i praktično, ako treba konsultujte kolege, kako biste godinu zaokružili velikim poslovnim uspehom. Svi vaši postupci obojeni su dubokim emocijama, kako na poslu, tako i u privatnom životu. U susret praznicima dozvolite sebi emotivni zanos, jer sve što je lepo može biti inspirativno i čarobno ukoliko to zaista želite. Proverite krvnu sliku.