horoskop

ZVEZDANE PORUKE ZA 2020.

Sreća prati hrabre

Godina pred nama nije samo raskrsnica između dve dekade, već je i osnova za nove početke. Kao i kod svakog novog rađanja, radost i sreća će biti izmešani sa naporima i strepnjama. Ono što je sigurno jeste da od nas samih zavisi da li ćemo u najboljem smislu iskoristiti sve mogućnosti koje nam se pružaju, kao i da li ćemo sami doprineti njihovom stvaranju. Zato glavu gore i zakoračite u novu godinu uz osmeh, ispunjeni mirom i samopouzdanjem.

 

Autor: Elizabeta Šmit

kozirog

Ovan

Po prirodi ste skloni avanturama i entuzijazmu, u vašem društvu nikada nije dosadno, pa ni godina pred vama neće biti monotona. Moguće su značajne promene u svim sferama života, ali samo ukoliko ste vi rešili da se one dogode. Impulsivne reakcije vam mogu doneti probleme, naročito u odnosu sa partnerom, zato prvo razmislite pa tek onda recite to što želite. Napredak u karijeri je moguć, samo nastavite sa vrednim radom. Mudro raspolaganje ušteđevinom dovešće do njenog uvećanja. Vaš nivo energije će zavisiti od toga koliko se posvetite svom zdravlju. Provodite više vremena u fizičkim aktivnostima napolju, a manje vremena provodite za ekranom.

telec

Bik

Mešavina ambicioznosti i vaše stalne unutrašnje potrebe da pomognete i drugima i sebi pomoći će vam u nastojanjima da stvari držite pod kontrolom. Nakon turbulentnih dešavanja tokom protekle godine, sada je vreme da nastavite sa kretanjem u željenom pravcu, uz mnoštvo sitnih svakodnevnih promena i korekcija. Uspeh dolazi kao posledica upornog rada i fleksibilnosti. Vaš prirodni šarm pomaže u učvršćivanju emotivnih veza. Pojačana finansijska disciplina brzo će dati rezultate. Bićete sve vreme zauzeti, morate da u svoj raspored uvrstite vreme za odmor i rekreaciju. Potrebno vam je više vitamina.

bliznaci

Blizanci

Svež početak je ključni termin koji opisuje ovu godinu za pripadnike vašeg znaka. Prilagodite svoje aktivnosti svojim stvarnim željama, dovoljno dugo ste pravili kompromise na sopstvenu štetu. Probajte da iskoristite najbolje iz svojih pozitivnih potencijala, dok paralelno sa tim neutrališete one osobine koje vas sprečavaju da napredujete. Romantični zvezdani aspekti su vam naklonjeni, iskoristite to na najbolji način. Na poslu ćete se istaći u individualnim aktivnostima, naučite kako da se uklopite u tim. Efekte stresa anulirajte zdravom ishranom i odgovarajućim odmorom, fizičkim i psihičkim. Više se krećite.

rak

Rak

Obratite pažnju na ljude oko sebe i njihovo ponašanje, tu ćete pronaći inspiraciju za promene u sopstvenom životu. Emotivni pristup svemu vas čini pomalo sporim u donošenju odluka, ali jednom kada ste nešto rešili, to će biti urađeno kako treba. Ovo posebno važi za odnose sa partnerom, važno je da na vreme shvatite šta u stvari želite. Prihvatite poslovne izazove i učestvujte u takmičenju sa ostalima, imate sve što je potrebno za pobedu. Postavite lične ciljeve i pronađite put ka njihovom ostvarenju. Nivo energije kojim ćete raspolagati direktno je povezan sa vašim zdravim navikama. Neaktivnost izaziva poteškoće.

lyv

Lav

Ovo je godina posvećena ličnom napretku. Vaša kreativna energija je na vrhuncu, ali to ne znači da ćete izgubiti pojam o realnoj situaciji u kojoj se nalazite. Očekuje vas veliki posao, ali sve ćete to uspeti da savladate ako budete dovoljno posvećeni. Pazite da tokom puta ka cilju ne zapostavite bliske osobe, to može izazvati probleme u komunikaciji, naročito sa partnerom. Umesto da sve pokušavate sami, naučite kako da svoju pozitivnu energiju prenesete na okruženje. Prirodna posledica je da ćete zauzeti mesto vođe tima. Isprobajte nove načine vežbanja i nove recepte za zdravu ishranu, prijaće vam. Obezbedite sebi dovoljno sna.

deva

Devica

Iako će ova godina biti dosta slična prethodnoj, to ne znači da nema mesta za napredak. Vaša sklonost praktičnim rešenjima i analitičnosti pomaže u nalaženju pravog puta uprkos konzervativnosti koja vas ponekad sputava. Emotivna situacija je stabilna, nastavite da gradite svoj odnos sa partnerom na temeljima obostranog poverenja. Sada ste u prilici da jasnije sagledate greške koje ste pravili u dosadašnjoj karijeri i da ih upornim radom ispravite. Iskoristite priliku da zablistate u punom sjaju zahvaljujući svojim prirodnim talentima. Dobru formu održavajte vežbanjem, nemojte sebi postavljati nemoguće zahteve.

vezni

Vaga

Usredsredite se na sebe i svoje odnose sa drugima. Ukoliko se dobro organizujete, imaćete vremena za sve, uključujući i hobije, što će vam doneti dosta radosti. Uvek težite ravnoteži u svemu, postoje velike šanse da ove godine to ne bude preterano komplikovan zadatak. Koristite stečeno iskustvo da biste prevazišli manje nesuglasice u vezi. Radne zadatke formirajte pažljivo, sa uvidom u to koliko energije posedujete i šta su vaše realne mogućnosti. Daleko od toga da su one male, samo nemojte sebe izlagati bespotrebnom stresu usled preambicioznih htenja. Izbegavajte nezdravu ishranu, naročito industrijske poslastice.

skorpion

Škorpija

Prošlost je sasvim sigurno iza vas, sada ste u potpunosti okrenuti prema budućim uspesima. Imate osećaj da ste srećniji i da ste puni energije, uhvatite taj talas i ne puštajte ga. Iskoristite svoju strast, odlučnost i emotivnost da biste pobedili ljubomoru, kompulsivnost i bezvoljnost. Živećete brzo ove godine, dozvolite osobama iz vašeg okruženja da se ukrcaju u taj voz. Nemojte olako zanemarivati romantične trenutke sa voljenom osobom, oni su osnova vaše veze. Razmišljajte o promeni karijere u pravcu koji će vam omogućiti da se još više profesionalno razvijete. Ubrzajte svoj metabolizam zdravim obrocima, vežbajte redovno.

strelec

Strelac

Samopouzdanje koje posedujete obezbediće vam siguran prolaz kroz lavirinte različitih izazova ove godine. Čistite ostatke prošlih nedoumica i stvarate osnovu za napredak na svim poljima. Koristite svoju društvenost da dobijete podršku okoline, uz strpljenje i smelost ćete je sigurno zaslužiti. Na emotivnom planu je vreme za prelazak na viši nivo. U svakom slučaju, nemoguće je održati status mirovanja. Posao će vam uzimati dosta vremena i energije, ali će se to i isplatiti kroz priznanja krajem godine. Iskoristite svoj optimizam i dobro raspoloženje na najbolji način, odvojite vreme za relaksirajuće aktivnosti. Neka vam dan ne prođe bez voća.

oven

Jarac

Ne postoji realna želja koja vam se neće ostvariti ove godine ako se dovoljno potrudite. Vaš perfekcionizam dolazi do izražaja, to vas ponekad usporava. Strpljenje je važno, naročito u pitanjima ljubavi, što će biti jedna od glavnih tema za vas ove godine. Moguće je da će neko iz bliskog kruga prijatelja postati vaš partner. Definišite pravac u kome želite da se vaša karijera pomeri i istrajte na tom putu. Sve što ste do sada uradili na profesionalnom planu predstavlja odličnu osnovu za uspeh. Pažljivije sa troškovima. Ne preskačite redovne kontrole zdravlja, posebno one kod stomatologa. Ishrana bogata vlaknima je dobra za vas.

vodolej

Vodolija

Brojne mogućnosti za iskazivanje vaše prijateljske, nezavisne i nadasve kreativne prirode su pred vama. Skloni ste impulsivnim reakcijama, pazite da vam to ne donese nesporazume sa dragim osobama. Strast, zabava i uzbuđenje su ono što tražite u vezi. Ako to već nemate verovatno ste na dobrom putu da ih dobijete. Posao je ozbiljna stvar i tu se od vas očekuje puna posvećenost timskom radu. Sposobni ste za to, uz malo više samokontrole. Pre nego što rešite da promenite zanimanje, dobro razmotrite sve razloge za takvu odluku i protiv takve odluke. Unesite više reda u svakodnevne aktivnosti, hranite se zdravo, vežbajte i priuštite sebi odmor kada vam je potreban.

ribi

Ribe

Menjate se, postajete svesniji prave prirode stvari koje vas okružuju uprkos vašim idealističkim shvatanjima. Uz to raste i vaše samopouzdanje i osećaj nezavisnosti, što je dobar osnov za stabilnu godinu ako uspete da obuzdate svoju impulsivnost. Optimizam koji širite utiče i na proširenje kruga prijatelja. Nema potrebe da sakrivate svoju pravu prirodu. Oni koji vas razumeju ostaće uz vas, drugima tu očito nije ni bilo mesto. Pratite svoj unutrašnji glas i otkrijte polje u kome vaši talenti mogu da dođu do izražaja čak i ako to znači iskorak u nesigurnost i promenu posla. Morate biti uporniji u prihvatanju zdravijih životnih navika. Krajnje je vreme da počnete sa redovnim vežbanjem.

Chad Thomas Jersey