Hrana za mozak koju smo dugo čekali

Našem mozgu potrebno je mnogo hrane da održi pažnju i fokus tokom čitavog dana i da obavi sve ono što mu mi postavimo kao zadatak

Ono o čemu se gotovo nikad ne govori i o čemu većina verovatno uopšte i ne razmišlja je čime hranimo sopstveni mozak. Šta je potrebno da taj majušni deo nas, koji suštinski upravlja našim životima, funkcioniše kako bi trebalo?

Naučnici tvrde da je mozak najsloženija i najzagonetnija struktura  u univerzumu. Čini samo 2% ljudske mase, ali troši 20% ukupne energije kada se odmara, a znatno više od toga kada se „koristi“ i kada je aktivan. Dakle, našem mozgu potrebno je mnogo hrane, mnogo nutrijenata da održi pažnju i fokus tokom čitavog dana i da obavi sve ono što mu mi, svesno i nesvesno, postavimo kao zadatak.

Hrana za mozak u kapsulama

U svemu tome jedan od njegovih najvažnijih pomoćnika jeste prirodni nutritijent citiholin, supstanca prisutna u ćelijama gotovo svih živih organizama  (ljudi, životinja, biljaka). Citiholin ima ulogu da mozgu obezbedi energiju kako bi tokom čitavog dana mogao pravilno da funkcioniše.

Kliničke studije u svetu već decenijama potvrđuju značaj citiholina. Daje dobre rezultate, koji se brzo postižu. Konačno i na našem tržištu pojavio se prvi i jedini preparat na bazi citiholina – Cognicolin, koji je domaći proizvođač MaxMedica upisao u bazu Nove hrane Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Cognicolin je hrana za mozak u kapsulama, napravljena po najvišim svetskim standardima.

Kome je namenjen i kako se koristi?

Cognicolin je preparat koji je pogodan i bezbedan za svakodnevnu dugotrajnu primenu, jer ne uspavljuje, ne nadražuje i nema toksične efekte na nervni sistem.

Cognicolin kod zdravih osoba poboljšava pamćenje, fokus i učenje, rešavanje problema, a doprinosi i povećanju motivacije, kreativnosti i pomaže funkcionisanju mozga pod pritiskom, što ga čini izuzetnim saveznikom onima koji su, bez obzira na godine i zanimanja, vrlo često suočeni sa izazovima svakodnevnih pritisaka rokova, različitih i brojnih zadataka, želje da u visoko stresnim vremenima funkcionišu na najbolji mogući način. Svima je potrebno isto pogonsko gorivo. Cognicolin je podrška za mentalno zdravlje i celokupnu pravilnu funkciju mozga.

Kod starijih osoba Cognicolin pomaže u stanjima kada postoji poremećaj kognitivnih funkcija, praćenih promenama u ponašanju (dezorijentacija, zbunjenost, otežano obavljanje rutinskih dnevnih aktivnosti i dr.) Zahvaljujući svom specifičnom delovanju na moždanu cirkulaciju, Cognicolin se preporučuje i u periodu oporavka nakon ishemijskog moždanog udara (šloga).

Zbog svog antioksidativnog i neuroprotektivnog delovanja, Cognicolin se koristi i kod osoba sa glaukomom, kao i u veoma aktuelnim post-covid stanjima koja prate problemi sa pamćenjem i koncentracijom, anksioznost.

Reč je o jedinstvenom preparatu koji se dugo čekao na našem tržištu.