Balansirana ishrana i kretanje – Betty

Osnova vašeg zdravlja i dobrog izgleda

Balansirana ishrana i kretanje, uz ravnotežu unosa i potrošnje energije, temelj su zdravlja i osnova dobrog izgleda svakog od nas

Autor: Mr ph Nina Stanković

Balansirana ishrana i kretanje, uz ravnotežu unosa i potrošnje energije, temelj su zdravlja i osnova dobrog izgleda svakog od nas. Gojaznost i anoreksija. Dijabetes i kardiovaskularne bolesti. Stres i neredovna ishrana. Skrivene kalorije i zasićene masti. Sedentarni način života i nedostatak vremena za fizičku aktivnost. Rigorozne dijete i jo-jo efekti. Fotoshop kao ideal lepote i bacanje krivice na genetiku kada ne postižemo željene rezultate. Na nama je da prepoznamo i sagledamo sve rastuće probleme savremenog načina života, a zatim da ih izbegnemo i smanjimo rizike po zdravlje. 

Značaj fizičke aktivnosti

Nedovoljno kretanja, preskakanje obroka, pušenje, rigorozne dijete bogate jednom vrstom hranljivih materija, svakodnevni stres i kasni obroci bogati skivenim kalorijama i zasićenim mastima ugrožavaju naše psihofizičko stanje. Takođe, doprinose tome da se genetska predispozicija za dijabetes i kardiovaskularne bolesti ispolji mnogo ranije, ali i da se ovi zdravstveni problemi razviju kod onih koji nemaju genetsko nasleđe za ove bolesti. U osnovi našeg zdravlja i dobrog izgleda je kretanje. Zato nađite vremena svakog dana za umerenu ili intenzivnu fizičku aktivnost, u skladu sa vašim ličnim mogućnostima. 

Kvalitetni obroci

Izuzetno je važno imati redovne obroke sa balansiranim odnosom makronutrijenata – proteina, masti i ugljenih hidrata. Pritom je potrebno postići adekvatan unos vode, vlakana, vitamina i minerala. Makronutrijenti su izvor energije i gradivni elementi potrebni za rast, razvoj i održavanje funkcija organizma. Vitamini i minerali doprinose pravilnom odvijanju brojnih metaboličkih i fizioloških procesa. Vlakna su nesvarljive materije koje imaju važnu ulogu u digestiji, sniženju holesterola i održanju zdravlja sistema za varenje.   

Različita ograničenja u vremenu potrebnom za pripremu obroka nas često spreče da imamo obrok sa balansiranim unosom nutrijenata. Rešenje može biti LIVSANE Slim Shake sa ukusom vanile, čokolade ili jagode i jogurta. 

LIVSANE Slim Shake je zamena za obrok sa smanjenom kalorijskom vrednošću i balansiranim odnosom hranljivih materija, koji sadrži zaslađivač, dijetna vlakna i kompletan vitaminsko-mineralni sastav. Izolat proteina soje i koncentrat proteina surutke predstavljaju izvor esencijalnih aminokiselina. 

LIVSANE Slim Shake-ovi su idealna zamena za jedan ili više obroka u toku dana, koji pružaju ravnotežu nutrijenata, uz smanjen unos kalorija.